Voetbal

Oproep aanbieders ‘aangepast sporten’

Heel Nederland moet méér in beweging. Gezonder, goed voor je lijf en ook nog leuk! Het Harlinger Sportakkoord wil daar een impuls aan geven door een open dag te organiseren voor een speciale doelgroep: mensen met een beperking. Alle details zijn nog niet bekend, maar belangstellenden kunnen alvast zaterdag 16 oktober in hun agenda schrijven.

Beweegcoach Stijn Kooijman is betrokken bij de werkgroep ‘Inclusief sporten’ van het Sportakkoord. “Wij willen allerlei doelgroepen gaan benaderen. Maar je kunt niet alles tegelijk, dus we beginnen met dit initiatief voor mensen die een of andere beperking hebben. Dat is heel breed. Je kunt denken aan slechthorendheid, aan een chronische aandoening, een verstandelijke beperking, een psychische aandoening of niet aangeboren hersenletsel, noem maar op. Het goede nieuws is dat er in Harlingen en omgeving voor mensen met zo’n beperking toch van alles te sporen en te bewegen valt. Van paardrijden tot zwemmen, noem maar op.”

Kennismaken

De werkgroep wil dat brede aanbod eens goed in de schijnwerpers zetten. “Het is goed dat mensen nu al weten dat die open dag er aan komt, dus houd die zaterdag vast vrij. Maar op dit moment zijn wij nog druk bezig alle aanbieders van activiteiten in beeld te krijgen. We hopen zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen en ook onderling kennis te maken. Dus bij deze de oproep: wie activiteiten aanbiedt voor mensen met een beperking, neem even contact op met stijn@sportfryslan.nl, dan gaan we er samen iets moois van maken!”

|Doorsturen

BuienradarAgenda