Nieuws

Oplevering duurzame nieuwbouw in Midlum

MIDLUM - Vandaag levert Friso Bouwgroep 10 nieuwbouwwoningen in Midlum op aan de Bouwvereniging. Het betreft twee onder een kap woningen in het hart van het dorp. De nieuwe huurwoningen zijn duurzaam en levensloopbestendig gebouwd. Volgende week vrijdag ontvangen de huurders de sleutels.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Op de plek van de nieuwbouw stonden eerst 14 woningen, deze zijn gesloopt. In april ging de eerste heipaal de grond in. De bouw liep iets vertraging op door de nutsvoorzieningen, verder verliep het voorspoedig. Na een bouwperiode van een half jaar realiseerde Friso Bouwgroep de 10 nieuwe woningen. Het betreft sociale huur, de huurprijs ligt rond de € 620. Er was veel animo voor de woningen, alles is verhuurd. 

De woningen zijn gasloos en levensloopbestendig. Op de begane grond is een slaapkamer en badkamer, op de verdieping is een tweede slaapkamer. De daken zijn voorzien van zonnepanelen. In de woning zit een warmtepompsysteem en een warmte-terugwin installatie. De woningen zijn voor alle leeftijden. De oudste bewoner is 80 jaar en de jongste is 20 jaar.

Alynia architecten maakte het ontwerp van de woningen. Op de zijgevel is een afbeelding ingemetseld van het Midlumer bokje. Het Midlumer bokje is een beeldmerk voor het dorp en is ook in de bestrating terug te vinden. Het terrein waarop de woningen zijn gebouwd ligt deels op een terp. Hierdoor liggen de woningen op verschillende peilhoogte. De gemeente zorgt nog voor de afwerking van de bestrating van het openbaar terrein. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda