Nieuws

Opening nieuwe expositieruimte

Marjan de Jonge, een kunstschilder die in het laatste jaar van de kunstacademie zit, zal op zaterdag 23 juni aanstaande een expositieruimte, annex atelier, openen in de voormalige zeevaartschool aan de Zuidoostersingel 3, naast Trebol. Voorlopig zal zij iedere vrijdag en zaterdag de expositieruimte open hebben van 10:00 tot 16:00 uur. Zij exposeert haar eigen werk onder de titel “Schoonheid van verval”.

Er zullen veel verschillende werken te zien en te kopen zijn. Zo zijn er schilderijen van oude gebouwen en interieurs, maar ook van oude poppen. Ook zijn er portretten te bewonderen, onder meer van een paar dementerende ouderen, waarbij goed te zien is hoe dementie langzaam voortschrijdt. Meerdere schilderijen laten de armoede zien waarin dak- en thuislozen zich bevinden. Er is ook redelijk recent werk te zien waarbij een oud gebouw uit Ootmarsum prachtig is weergegeven.

 

Marjan de Jonge schildert al vele jaren. Eerst werkte zij vooral met aquarel- en acrylverf, de laatste jaren is olieverf het medium waarmee zij expressie weet neer te leggen in een brede verscheidenheid aan onderwerpen.

De opening op zaterdag 23 juni aanstaande begint om 14:00 uur. Omstreeks 14:30 uur vindt de officiële opening plaats. Aansluitend is er de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje, verzorgd door Marco Poldervaart van het Havenmantsje, van de schilderijen te genieten. Inge Teertstra en Fedde van der Meulen zorgen voor de muzikale omlijsting.

|Doorsturen