Nieuws

Opbouwdag Spijkerstad zaterdag 21 juli

HARLINGEN – Volgende week zaterdag (21 juli) is de opbouwdag van het jaarlijkse kinderspektakel Spijkerstad. Het thema van dit jaar - de twaalfde editie - is ‘Verhalen van de woeste waterwereld’.

Van maandag 23 tot en met donderdag 26 juli kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar zich uitleven in Spijkerstad. Ook dit jaar is de locatie het veld tussen Ludinga en het Harlinger Bos. Het spektakel wordt georganiseerd door Jongerenwerk Harlingen en begint iedere morgen om 9.00 uur. Eind om 15.00 uur (ook de kleuters blijven de gehele dag).

Net als de voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten  en boten te bouwen. Het bouwen wordt afgewisseld met allerlei workshops, activiteiten en spelletjes. Ook creatief worden de kinderen behoorlijk uitgedaagd, om hun hut en zichzelf zo mooi mogelijk aan te kleden. En aan het eind van Spijkerstad zal weer een daverende afsluiting worden gehouden.

Op donderdag 26 juli is iedereen welkom om vanaf 13.30 uur Spijkerstad te bewonderen. De opruimdag is vrijdag 27 juli.

|Doorsturen