Nieuws

Op kamp met de jongste waterscouts

Dinsdag aan het eind van de middag meerde een motorboot vol blije en vermoeide kinderen af aan de kade van Terherne. Het waren de welpen (7, 8 en 9 jaar oud) van de Harlinger Waterscouts, die terugkwamen van een week kamp op een onbewoond eiland en hun nieuwe schip. 

Na een week vol spellen, zeilen, zwemmen en avonturen werden ze uitbundig ingezwaaid door hun ouders op de kade. “Mijn dochter vindt het fantastisch, zo’n kamp met de waterscouts. Ze leefde er al weken naartoe! Stiekem vind ik het moeilijker dat ze een week van huis is dan zij, dus ik ben blij dat ze weer terug is. En reuze benieuwd naar alle verhalen!”

Het zomerkamp was niet alleen voor de kinderen een hoogtepunt, ook voor de vrijwilligers die mee zijn als leiding is zo’n kamp een hele ervaring. Elzemiek is student Verpleegkunde en daarnaast vrijwilliger bij de waterscouts: “Zo’n kamp is één grote teambuildingactiviteit. Met z’n vieren waren wij de hele week verantwoordelijk voor de kinderen die mee waren. Vanaf het klaarzetten van het ontbijt tot het moment dat ze na het kampvuur weer naar bed gaan. En bij deze leeftijd zijn er ’s nachts nog wel eens kinderen die hun knuffel kwijtraken of hun ouders missen, dan zijn we er natuurlijk ook!”

Dat klinkt zwaar, maar volgens Elzemiek is zo’n kamp vooral heel leuk: “De dagen vliegen om. Van tevoren bedachten we een heel programma, vol met activiteiten. De ene keer zeilen, de andere keer een smokkelspel of iets knutselen, maar ook samen koken bijvoorbeeld. En de tijd die overblijft is vaak ook goed gevuld. De scouts hebben volop gezwommen en kampvuur gestookt en voor verloren momentjes hadden we kleine spelletjes mee. Die zijn nauwelijks gebruikt – voor sommige kinderen is het de eerste keer dat ze kampeerden. Dan is het al een heel avontuur om in je eigen, grote tent te spelen.”

Nu de kinderen weer naar huis zijn, zit het kamp er voor de leiding ook bijna op: “Nog even opruimen en dan dragen we het schip en het eiland over aan de zeeverkenners. Die zijn sinds zaterdag aan het rondtrekken met onze zeilboten en zijn vanaf vandaag op het eiland. Vanavond gaan we nog met z’n vieren uit eten, daarna is het écht voorbij!”

 

Na de zomervakantie hebben de welpen weer iedere zaterdagochtend opkomst bij hun clubhuis in Harlingen. De oudste kinderen verhuizen aan het begin van het nieuwe seizoen naar de volgende leeftijdsgroep, waardoor er weer ruimte is voor nieuwe kinderen. Ook extra vrijwilligers zijn van harte welkom.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda