Nieuws

Ook met pijn in het hart: Lanenkaatsen afgelast

HARLINGEN - Nadat het Comité Visserijdagen “met pijn in het hart” de Visserijdagen moest afblazen, heeft ook het Comité Lanenkaatsen moeten besluiten dat het Lanenkaatsen dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaat. “Dit is een keuze die we met pijn in ons hart hebben moeten maken”, meldt het bestuur van het Lanenkaatsen.

Dit is de eerste keer in de historie dat het Lanenkaatsen wordt afgelast”, schrijft voorzitter Hilko Mulder in een brief aan keurmeesters, vrijwilligers en sponsors. “Het lijkt misschien vroeg, maar het is onduidelijk hoe de wereld er over twee maanden uitziet. Het laten doorgaan van het Lanenkaatsen weegt niet op tegen de eventuele (gezondheid)risico’s voor kaatsers, publiek, vrijwilligers en de wellicht nog te nemen maatregelen van het RIVM. Gezondheid en veiligheid gaan boven alles en op dit moment zijn deze niet te garanderen.” 

Het Lanenkaatsen wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsors uit Harlingen e.o. Veel van deze vaak trouwe sponsors, die het Lanenkaatsten een warm hart toe dragen, maken door het corona-virus ingrijpende en onzekere tijden door. Op dit moment vinden wij het dan ook niet zeker gepast om juist nu deze sponsors te benaderen voor een financiële bijdrage. Wij zullen in contact treden met sponsors, die reeds een bijdrage hebben geleverd voor komende editie. Zonder deze financiële bijdrage is het dus ook financieel gezien een te grote gok om verder te gaan met alle voorbereidingen in deze vreemde, onzekere tijd.” 

“Om het Lanenkaatsen opnieuw succesvol te laten verlopen zoals u in voorgaande jaren van ons gewend bent geweest, is een goede voorbereiding nodig. De komende weken zijn in de voorbereiding van het Lanenkaatsen van essentieel belang. Het starten van de inschrijving, het maken van afspraken met de Gemeente Harlingen, bewonersvan de Lanen, etcetara. Wij als comité kunnen door de opgelegde maatregelen niet op de gewenste manier vergaderen en overleggen, niet met elkaar maar ook niet met al onze vrijwilligers. Al deze  overwegingen tezamen hebben ons als Comité Lanenkaatsen doen besluiten het Lanenkaatsen dit jaar niet door te laten gaan.” 

“Het comité bedankt alle vrijwilligers, sponsors, vrienden van de Lanen, kaats(t)ers, bewoners en publiek voor de steun die wij dit jaar al hebben mogen ontvangen. Vrijwilligers stonden al te trappelen, sponsoren stonden weer klaar om het evenement te steunen, kaats(t)ers hadden er al weer zin in, en het publiek keek alweer uit naar een fantastische kaatsweek. Houd deze gedachte vooral vast tot 2021, dan gaan we er weer een mooie kaatsweek van maken met z’n allen!”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda