Nieuws

De Barentszwerf geeft hen een podium op 6 september voor twee inspirerende concerten in Harlingen.

Ode aan de Friese Odyssee van het Nescio ensemble.

Met de Friese zeetjalk Vrouwe Johanna doet het 15-koppige muziekgezelschap op 6 september Harlingen aan.Muziek en poëzie over zee en land zullen op donderdag 6 september over de Barentszwerf klinken.

Nescio Ensemble.

Nescio ensemble is een professioneel strijkorkest. Het zijn klassieke muzikanten van hoog niveau in de huidige tijd. Met passie en enthousiasme willen ze het publiek inspireren, samen met een dichter, de muziek en de omgeving. Friese dichters, zoals onder andere Tsead Bruinje, Syds Wiersma en Arjan Hut, dragen tijdens het concert voor uit eigen werk. Het repertoire van Nescio (latijn: ik weet niet) bestaat uit werken van Boccherini, Beethoven, Grieg, Janacek, Medeiros, Mendelssohn, Puccini en anderen. Met deze tour maken ze hun concerten bereikbaar voor velen, die normaal gesproken misschien niet met een klassiek orkest in aanraking komen. Na afloop gaan ze daarom graag in gesprek met hun publiek. Voor jong en oud is het inspirerend en bijzonder. De voorstellingen duren een uur tot anderhalf uur. Koffie, thee, limonade en een vrolijke noot zijn vooraf en na de voorstelling op de werf verkrijgbaar tegen een geringe vergoeding (€1,-) . 
  
Met de Vrouwe Johanna bevaart het Nescio ensemble de Friese wateren, van Terschelling (5/9) - Harlingen (6/9) - Hindelopen  en Gaast (7/9) - Koudum  en Stavorren (8/9) - Lemmer (9/9)
 
Voorstellingen in Harlingen zijn er op donderdag 6 september om 16.00 uur (loods open om 15.30 uur) en om 20.00 uur (loods open om 19.30 uur).
In Harlingen draagt dichter Syds Wiersma tijdens de concerten voor uit eigen werk.
Locatie, loods van de Barentszwerf aan de Nieuwe Willemshaven in Harlingen (vlakbij station Harlingen Haven)
Vrije toegang (vrijwillige bijdrage na afloop).
 

 

 

 

|Doorsturen