Nieuws

Muziek uit drie eeuwen en vele landen in Kimswerd

Hans Roelofsen (contrabass) en Vaughan Schlepp (klavecimbel en piano) verzorgden afgelopen zondag het laatste concert van dit jaar in de Laurentiuskerk. Het werd een aangename middag verzorgd door een tweetal zeer geroutineerde en uitstekende musici die een zeer afwisselend programma brachten met muziek uit drie eeuwen.

(Foto: Hieke Bijlsma)

Het aantal bezoekers stelde teleur: voor deze topmusici waren slechts ruim 40 bezoekers naar Kimswerd gekomen. De vrees voor corona zal hier wel mee te maken hebben. Het programma dat gespeeld werd bracht in het eerste gedeelte muziek uit de 18e eeuw waarbij Vaughan Schlepp zijn meegebrachte klavecimbel bespeelde. Hans Roelofsen (oud-inwoner van Kimswerd) etaleerde direct zijn virtuositeit en volkomen beheersing van zijn instrument in Sonates van de Boismortier en de Nederlandse componist Willem de Fesch.

Nadat Hans en Vaughan beide een solostuk (op contrabas en klavecimbel) van J.S. Bach hadden gespeeld, maakten ze een overstap naar de romantiek en bespeelde Vaughan de fraaie Yamaha-piano van de Laurentiuskerk. Voor de korte pauze klonken zo composities van Beethoven, Schumann en Chopin.

Vervolgens Mendelssohn in één van zijn Lieder ohne Worte, solistisch op de piano. Ook Tchaikofsky, Saint-Saëns, Bruch en Glazunov kwamen voorbij en zo klonk deze middag in Kimswerd muziek uit Frankrijk, Duitsland, Nederland en Rusland. Beide musici sloten af met het bekende Oblivion van Astor Piazzolla. Een ode aan deze dit jaar precies 100 jaar geleden geboren Argentijnse componist. De musici werden hartelijk bedankt en kregen een mand met Friese lekkernijen mee naar hun woningen in Bussum en Amsterdam.

Het volgende concert is op zondag 20 februari. Dan komen de Armeense violiste Meri Khojayan en de van oorsprong Friese pianist Robert Poortinga naar Kimswerd. Voor het volledige programma van 2022 zie www.laurentiuskerkkimswerd.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda