Nieuws

Atelierroute Harlingen

MimzArt geïnspireerd door Rowwen Hèze, Robin Borneman en Maarten Baas

In het weekend van 16 en 17 november vindt in Harlingen de Atelierroute plaats in het kader van het landelijke Atelierweekend (zie elders op deze site). Een van de deelnemers is Mirjam Vuyk, werkend onder de naam MimzArt. Zij lanceert in Podium Harlingen een aantal nieuwe schilderijen en tekeningen waarbij zij zich heeft laten inspireren door andere kunstenaars.

Mirjan en Simon tussen de leden van Rowwen Hèze.

Jack Poels, de zanger van de Limburgse band Rowwen Hèze, is een van hen. Hij schreef in 2003 het liedje ‘Vlinder’ ter nagedachtenis van het vermoorde, elfjarige jongetje Nicky Verstappen. Mirjam maakte vorig jaar voor elk bandlid een tekening en deze zijn nu alle zes op een poster bijeengebracht rond de tekst van het refrein over de ‘groete moan die alles zaag’. Vlak voor het optreden van Rowwen Hèze tijdens de Visserijdagen 2019 in Harlingen hebben Mirjam en haar man Simon Vuyk het eerste exemplaar overhandigd aan de band en inmiddels hangt hij in hun oefenruimte in het Limburgse America. Ze zijn er superblij mee.

Mirjam schilderde ook een portret van de Brabantse zanger Robin Borneman. Als frontman van het Trans Siberian Orchestra speelt hij in de Verenigde Staten in volle stadions maar nu breekt hij ook in Nederland door als singer-songwriter. Zijn laatste album Folklore III is misschien wel een van de mooiste platen die in 2019 uit is gekomen. Het schilderij dat Mirjam van hem maakte, en eveneens als poster in een gelimiteerde oplage wordt uitgegeven, bood ze hem vorige maand aan na afloop van een optreden in het Amsterdamse Paradiso. Hij vond het prachtig.

De derde kunstenaar door wie Mirjam zich liet inspireren is Maarten Baas: geen muzikant maar een van de meest invloedrijke designers uit de 21ste eeuw. Hij is onder andere bekend van zijn Real Time-project en de Smoke-collectie. Mirjam schilderde een geabstraheerd portret op basis van een foto die de in 2016 overleden fotograaf Job Jonathan Schlingemann van de ontwerper maakte. Maarten Baas reageerde buitengewoon enthousiast op het MimzArt-kunstwerk toen hij het onlangs, ter voorbereiding op de expositie, onder ogen kreeg: “Ik voel me vereerd om geportretteerd te zijn met dit mooie schilderij! En wat een prachtig beeld is het geworden! Mooi geabstraheerd en toch qua sfeer heel herkenbaar. Gefeliciteerd! Heel veel succes bij het Atelierweekend!”

Podium Harlingen, waar de kunstwerken tentoon worden gesteld, is gevestigd op Schritsen 24. Tijdens de Atelierroute (zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur) zullen Mirjam en Simon steeds op het hele uur de verhalen achter de schilderijen nader toelichten en illustreren. De posters van Rowwen Hèze en Robin Borneman zijn gelimiteerd te koop. Meer info: www.podiumharlingen.nl.

Het schilderij van Robin Borneman.

|Doorsturen

BuienradarAgenda