Nieuws

Mensonides plaatst zonnepanelen op daken gemeente

HARLINGEN – De gemeente heeft Mensonides opdracht gegeven om op de daken van de gemeentewerf, Het Vierkant en de Waddenhal 1700 zonnepanelen te plaatsen. Het dak van het Vierkant, waar woensdag het contract is ondertekend, ligt nog voor het voorjaar vol met panelen.

Op het dak van Het Vierkant werd woensdag het contract getekend. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

“De zonnepanelen leveren voldoende stroom om te kunnen voorzien in het stroomverbruik van deze gebouwen zelf en ook om het stroomverbruik van de Groenlandsvaarder en het stadhuis te compenseren,” aldus wethouder Harry Boon.

Mensonides is zeer ingenomen met de opdracht. Het Harlinger bedrijf heeft in de stad al veel projecten uitgevoerd, waaronder het aanbrengen van panelen op woningen van De Bouwvereniging. “Wij zijn zeer begaan met de verduurzaming van woningen en gebouwen. Dat we nu de gemeentelijke gebouwen mogen voorzien van zonnepanelen is voor ons een prachtige opdracht,” aldus een woordvoerder.

De gemeentelijke organisatie levert op deze manier zelf een bijdrage aan de vermindering van de CO2-emissie en energie-besparing. Wethouder Boon: “We werken in de openbare ruimte al hard aan de verduurzaming van onze gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de verduurzaming van onze openbare verlichting, het plaatsen van auto-oplaadpalen en het mogelijk maken van het zonnepark, waar we zelf ook deelnemer aan zijn. Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie en hopelijk inspireren we ook onze inwoners om over te stappen op duurzame energiebronnen.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda