Nieuws

Lizzy herstellend na aanval - baasjes in contact

HARLINGEN - Lizzy, een klein krullerig wit hondje, is afgelopen zondag aangevallen door een Staffordshire Terriër. Lizzy heeft de aanval ternauwernood overleefd. Ook het baasje van Lizzy raakte gewond bij de aanval. Aanvankelijk leek de eigenaar van de agressieve hond spoorloos, maar zij is via de HC in contact gekomen met het baasje van Lizzy.

Lizzy werd zondag door haar baasje uitgelaten op het braakliggende terrein nabij de REC en Damen Shiprepair. Rond 15.45 uur werd Lizzy vanuit het niets aangevallen door de grote agressieve hond, met letterlijk verscheurende agressie. “Grote paniek en ontreddering en heel veel bloed”, vertelt een bekende van het baasje. “Gelukkig waren er twee mannen in de buurt, en één van hen heeft geholpen om het zwaargewonde, hevig bloedende hondje in de auto te leggen.”

Het baasje is in vliegende vaart naar de dierenarts in Franeker gereden. Daar blijkt Lizzy zwaargewond te zijn: een gapende wond in haar buik, met schade aan de lever en een geperforeerde long. Ze heeft ook een gebroken bovenkaak. De dierenarts is drie uur aan het opereren geweest.

Aanvankelijk leek de eigenaar van de aanvallende hond spoorloos. Er zou geen actie ondernomen zijn om met het baasje van Lizzy in contact te komen. Maar volgens de eigenaresse van Staffordshire Terriër, die gisteren contact op nam met de HC, heeft ze lange tijd gewacht, in de hoop dat het baasje van Lizzy terug zou komen.

Inmiddels is er contact geweest tussen de baasjes van beide honden. Het baasje van de terriër bleek net zo van slag te zijn als het baasje van Lizzy. De hond had nog nooit eerder zoiets gedaan.

Ondertussen gaat het iets beter met Lizzy. Wel dreigt het gevaar van een infectie. En als ze herstelt, zal ze er zeker een heel grote knauw aan overhouden. Haar baasje heeft bijtwonden opgelopen aan haar rechterpols en was door het gebeurde hevig geschokt en van slag. Nu er contact is geweest met het andere baasje gaat het een stuk beter.

|Doorsturen

BuienradarAgenda