Nieuws

Laadpaaltarieven Harlingen in top 5 duurste van Friesland

Friesland kent enorme verschillen in tarieven bij publieke laadpalen. In sommige gemeenten is een kWh bijna twee keer zo duur als in de goedkoopste gemeenten. Harlingen zit boven het Fries gemiddelde. Dat blijkt uit een analyse van Independer. 

Terschelling spant de kroon met 60 cent per kWh, gevolgd door Súdwest-Fryslân met 57 cent per kWh. Harlingen staat op de vijfde plaats in de top 5 van duurste gemeenten. Met 48 cent per kWh is Harlingen vier cent duurder dan het Fries gemiddelde. Waadhoeke en Opsterland zijn het goedkoopst met 31 cent per kWh.

De gemiddelde prijs per kWh in Friesland ligt iets boven het landelijk gemiddelde van ruim 42 cent per kWh. De duurste provincie is Utrecht met gemiddeld 51 cent per kWh. De goedkoopste provincies zijn Overijssel, Gelderland, Zuid-Holland en Limburg met 31 tot 35 cent per kWh.

Hoeveel je betaalt voor het opladen van je auto kan ook sterk variëren per type parkeerplek. Zo kost het opladen in een ondergrondse parkeergarage je gemiddeld 16,8% meer dan bij een parkeerplek op straat. Ook op parkeerterreinen en in ‘gewone’ parkeergarages betaal je meer dan langs de weg (+13,6%), aldus Independer.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda