Nieuws

Kunstwerk van de Maand

Stichting Kunstuitleen HA-15 kiest iedere maand een Kunstwerk van de Maand. Jimmy Mol kiest als Kunstwerk van de Maand december 2018 het beeld ‘Een inktvis met zijn vriend’ van Liz Bruin.

Jimmy over zijn keus: “Ik zie een kunstwerk dat een aparte vorm heeft: lange staken, stompen, een bijzondere basis. De vondsten zijn van een bijzondere eenvoud en leveren tezamen een soort idioterie die de moeite waard is. En deze lichtzinnigheid boeit mij enorm. Waardeloos materiaal wordt waardevol middels rijke fantasie. Dit wil ik graag met de kijker delen en heb het dus uitverkoren tot Kunstwerk van de Maand december.”

 

Liz Bruin (Lizzeefolkart): “Mijn eerste liefde voor poppen begon in mijn kindertijd bij het zien van de poppenkast op de Dam in Amsterdam. De prachtige poppen namen mij mee in een magische wereld. Veel later wilde ik zelf een fantasiewereld te creëren, vanuit mijn hart, mijn gevoel en puur.”
“Met veel lagen verf, verschillende kleuren bruin, ontstaat er een ‘roestig’ beeld, soms lijkend op ijzer. Maar ook maak ik beelden met veel kleuren. In het papier-maché verwerk ik steeds meer verschillende materialen en voorwerpen. Ik vind deze op straat, in de natuur, maar ook bij de kringloop. Ik hergebruik vaak stof, plastic, karton, ijzer en dergelijke. Op deze manier leg ik de verbinding tussen de magie van de verzonnen wereld en de echte wereld waar het materiaal vandaan komt.”

Heeft u belangstelling voor het werk van Liz? Haar werk en dat van de andere deelnemende kunstenaars is voor een kleine maandvergoeding te leen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje bij de exposities van de Kunstuitleen in de etalage van het winkelpand Voorstraat 65, en in gebouw Nieuw Zuid op Prinses Irenestraat 2 in Harlingen. Meer info op www.kunstuitleenharlingen.nl.

|Doorsturen