Nieuws

Kindertheater de Kiosk op Grote Bredeplaats

Kindertheater de Kiosk gaat zaterdag 10 juli open. Tijdens de zomervakantie is de Kiosk op de Grote Bredeplaats iedere dag (behalve maandag) geopend voor alle kinderen in Harlingen en omgeving, toeristen en passanten. Van 11.00 tot 15.00 uur en de toegang is gratis.

Een fee en een meermin waren gisteren in de binnenstad om Harlingen te attenderen op Kindertheater de Kiosk. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Het programma van de Kiosk wordt ingevuld door enthousiaste vrijwilligers. Voorlezers, verhalenvertellers, poppenkastspelers, muzikanten, zangers, dansers, clowns. Kinderen worden ook uitgenodigd zelf op te komen treden en zelf poppenkast te spelen. Er worden films vertoond van Charlie Chaplin, waarna kinderen verkleed als deze beroemde acteur op de foto kunnen.

De voorstellingen duren ongeveer 15 minuten; daarna 15 minuten pauze. In de pauze kunnen kinderen in de kiosk blijven, waar boekjes uit de Harlinger bieb klaarliggen om in te kijken en te lezen. Per voorstelling kunnen 10 kinderen deelnemen. Kinderen kunnen in de kiosk ook tekenen of kleurplaten inkleuren. Ze kunnen de tekeningen ophangen in de kiosk en krijgen een cadeautje uit de grabbelton.

In de tuin achter bieb, boekhandel en Hannemahuis komt een route met kindergedichten. Kinderen kunnen hier ook luisteren naar kindergedichten, voorgelezen door Dianthe met haar klankschalen. 

Kindertheater de Kiosk is een initiatief van Kunstcollectief Harlingen. De gemeente Harlingen stelt de kiosk ter beschikking om kinderen deze zomer een programma met kunst en cultuur te bieden. Meer over het kunstcollectief op www.kunstcollectiefharlingen.nl.

Kindertheater de Kiosk zoekt nog goochelaars en eenieder die een kwartiertje wil voorlezen en/of iets anders wil delen met hoogstens 10 kinderen per voortelling. Contact: marianvanunen@yahoo.com of bel: 0517-234212.

|Doorsturen

BuienradarAgenda