Nieuws

Kinderopvang Het Kleine Prinsje ruimt op

Kinderopvang Het Kleine Prinsje heeft voor de tweede keer dit jaar zwerfafval in het Oosterpark opgeruimd. De hele week heeft in het teken gestaan van ‘Wat is nou afval en wat doe je hier nu eigenlijk mee?’ De kinderen zijn in verschillende groepjes met begeleiding door de buurt gegaan om samen afval op te ruimen.

“We hebben ook weer ontzettend gelachen over de verschillende dingen die we tegenkwamen”, meldt de schoonmaakploeg van de opvang aan de Achlumerdijk. “Plastic zakken, pannetjes, blikjes, handschoenen en zelfs een sok is er binnengehaald. Volgend jaar zijn we weer van de partij. Voor nu: ruimt u uw rommel op en gooit u deze in de prullenbak?”

Langs de Nederlandse snelwegen ligt grofweg 100.000 ton zwerfafval.  Zwerfafval staat bekend als één van de grootste ergernissen. Ook in Friesland is het een hardnekkig probleem. Zwerfafval kost jaarlijks honderden miljoenen euro’s. Naar schatting belandt ruim 4% van het huishoudelijk restafval op straat. Niet alleen slecht voor het milieu, maar het kost ook veel geld. In 2010 kostte het opruimen van zwerfafval in Nederland ruim 250 miljoen euro. Dat is ongeveer 15 euro per inwoner. Omgerekend naar Fryslân komt dit neer op ruim 9,5 miljoen euro.

Meer info op www.samenfryslanschoon.frl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda