Nieuws

Kinderen leren zeilen bij HWSV

Kinderen vanaf 7 jaar hebben verdeeld over 8 lessen van de Harlinger Watersport Vereniging - te beginnen met een zwembadtraining - de eerste beginselen van het zeilen onder de knie gekregen. 

Begeleid door een aantal ervaren instructeurs, vrijwilligers van de vereniging en hulp van ouders tijdens het op- en aftuigen van de bootjes, gingen de kinderen het water van de Noordoostersingel en het Van Harinxmakanaal op. Ook twee zeer enthousiaste leerlingen van de Maritieme Academie, Martijn en Bas Kijkindevecht (15), bewezen door hun natuurlijk overwicht dat lesgeven niet leeftijd gebonden is. Het bestuur van de HWSV is allen dankbaar voor hun inzet en organisatie.

Varend in Optimisten en Laerlings, een tweemans kielbootje, is het fantastisch om te zien hoe snel de kinderen hun weg vinden op het water. De weergoden waren hen dit jaar uitstekend gezind. Geen enkele les hoefde verzet te worden of in het clubhuis gegeven te worden.

Op naar de afsluitdag op de Galamadammen in september, een jaarlijks terugkerend festijn voor de kinderen die hebben meegezeild, maar ook voor de ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en de instructeurs.

Tijdens de laatste les kregen alle kinderen een bewijs van deelname uitgereikt en aan hun gezichten te zien hebben ze niet alleen veel geleerd, maar ook veel plezier gehad met elkaar en de instructeurs.

|Doorsturen