Nieuws

Kinderboekenweek 2020: terug in de tijd!

Dit jaar wordt de 65e editie van de Kinderboekenweek gehouden, van 30 september tot en met 11 oktober. Met het thema ‘En toen?’ gaan kinderen bij Bibliotheken Noord Fryslân terug in de tijd, met prachtige boeken en diverse activiteiten.

Arend van Dam zaterdag in de Harlinger bieb. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Arend van Dam, de schrijver van het kinderboekenweekgeschenk van 2020, was zaterdag in de Harlinger bibliotheek. Hij nam een bijzondere koffer vol spullen mee en vertelde ‘het verhaal van Nederland’. Waar komen we vandaan? En wie was hier het eerst? 

Speurtocht

Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar is er ook een bijzondere speurtocht. Ze ontdekken van alles over planeten, astronauten en de ruimte. Van vroeger tot nu. Meedoen kan alleen of samen een zusje, vriendje of ouder bijvoorbeeld. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig en wie meedoet krijgt een mooie boekenlegger cadeau (op = op). Deze speurtocht tot 25 oktober, tijdens de normale openingstijden in alle bibliotheken.

Leesplezier

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal en lezen beginnen. Het is goed voor een grotere woordenschat en voor de algemene taalontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat met vijftien minuten (voor)lezen per dag, een kind ongeveer 1000 nieuwe woorden per jaar leert. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen. Met een boek kunnen kinderen elke reis maken die ze willen. Zelfs terug in de tijd!

Coronamaatregelen

De Bibliotheek probeert activiteiten zoveel mogelijk te plannen op tijden dat er weinig tot geen bezoekers in de bieb zijn, laat minder deelnemers toe en vraagt iedereen 1,5 meter afstand te houden en thuis te blijven bij gezondheidsklachten (verkoudheid of griepklachten) of wanneer een huisgenoot koorts of benauwdheidsklachten heeft.

|Doorsturen

BuienradarAgenda