Nieuws

Jubileumuitvoering Toneelgroep Contact belooft spektakel

Toneelgroep Contact Harlingen bestaat dit jaar 60 jaar. De groep gaat hier niet zomaar aan voorbij: er zijn maar liefst drie uitvoeringen in Stadsschouwburg Trebol. Een mooie kans om voor een laatste keer in Trebol een voorstelling bij te wonen.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Veel oud-leden en ereleden zijn uitgenodigd om de voorstelling op vrijdagavond 1 maart bij te wonen. Deze voorstelling is overigens ook voor het normale publiek, en begint om 20.00 uur. Op zaterdag 2 maart is er ’s middags om 14.00 uur een matineevoorstelling voor ouderen uit verzorgingstehuizen en wooncentra, van De Zonnebloem en andere ouderenorganisaties uit Harlingen. Zaterdagavond 2 maart is om 20.00 uur de derde en afsluitende voorstelling. Het muzikale kwartet JUST4FUN zal rond deze voorstellingen zorgen voor een gezellig en goed stuk  muziek.

Met het opvoeren van ‘Het zit in de familie’, geschreven door Ray Cooney,  haalt de toneelgroep alles uit de kast. Het is een zeer humoristisch stuk dat veel vraagt van spelers en regie door de lengte van het stuk, de dynamiek (John Lanting-achtige taferelen), de humor en het aantal spelers.

Het stuk, waaraan bijna alle leden van de toneelgroep meedoen, kenmerkt zich door de veelheid van verwikkelingen die in hoog tempo voorbijkomen. Het is daarom niet voor niets dat men al vroeg is begonnen met repeteren en dat er meer repetities nodig waren dan normaal om het stuk onder de knie te krijgen. De groep heeft met plezier gerepeteerd, en hoopt dat plezier in de uitvoering zichtbaar te maken voor het publiek.

Toegangskaarten verkrijgbaar aan de kassa en in de voorverkoop bij de Smulpot (Simon Stijlstraat 1).

|Doorsturen