Nieuws

Joris van Slooten en Sietske Bijma 60 jaar getrouwd

Joris van Slooten en Sietske Bijma zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Joris (roepnaam Jos) van Slooten is op 10 juli 1936 geboren in Harlingen. Sietske Bijma is geboren in Noordhorn (Groningen) op 6 februari 1941. Het echtpaar huwde in 1961 in de gemeente Harlingen.

Burgemeester Ina Sjerps heeft het echtpaar vanmorgen bezocht en van harte gefeliciteerd. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

De eerste keer dat ze elkaar zagen was met de mei-kermis in Groningen. Jos was als soldaat in Zuidlaren. De kameraden hadden een weddenschap afgesloten dat Jos, Sietske niet op durfde te zoeken in Noordhorn, maar Jos ging wel. Zijn kameraden hadden dus de weddenschap verloren. Ze kregen verkering en anderhalf jaar later gingen ze zich verloven.

Na de verloving zijn ze naar Zaandam gegaan. Jos heeft daar bij Bruinzeel gewerkt en bij Van Gent en Loos, Sietske werkte in een rusthuis. In Zaandam hebben ze ongeveer twee jaar gewoond, ze wilden graag terug naar Harlingen. Beiden zijn toen eerst teruggegaan naar hun ouderlijk huis. Jos ging werken bij spekjesfabriek Frisia en Sietske werkte bij een naaiatelier in Groningen. Met de trein zochten ze elkaar op.

Na ongeveer een halfjaar gingen ze trouwen op 7 juli 1961. De eerste maanden hebben ze bij Jos zijn ouders ingewoond en kregen al vrij snel een huisje toegewezen in de Achterstraat. Ze hebben twee zoons gekregen, Johan en Albert en inmiddels drie kleinkinderen.

In 1963 ging Jos werken bij de PTT, tot zijn pensioen. Ze hebben jaren vrijwilligers werk gedaan, eerst in Dukdalf, toen dat werd afgebroken hebben zij zich ingezet voor De Batting. Op Terschelling hadden ze een stacaravan, waar ze vaak naartoe gingen en ze hebben ook veel gereisd naar het buitenland. Dit is nu niet meer mogelijk. Jos is afhankelijk geworden van de zorg en woont in de Spiker. Hij mocht altijd graag vissen, bootjes opknappen, varen en heeft ongeveer 20 jaar bij de Skúmkoppen gezongen. Sietske houdt van lezen, fietsen en zwemmen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda