Nieuws

Ikc ’t Wad ontsnapt aan ramp

Een geluk bij een ongeluk op ikc ’t Wad. Afgelopen maandag - het was schoolvakantie - is een groot deel van een wal achter de school ingestort. Een deel van ‘de dijk’ zoals de wal genoemd wordt, viel bovenop een tribune waar vaak kinderen op zitten. “Als het onder schooltijd was gebeurd, was het rampzalig geweest”, zegt schoolleider Stana de Wit.

Ze was maandagochtend op de school toen iemand haar attendeerde op gekraak bij de wal. Een deel was verzakt, en vijf minuten later kwam een groot deel van de omheining naar beneden. “Ik zag het met eigen ogen gebeuren,” zegt De Wit, “anders had ik het niet geloofd. Ik ben ontzettend blij dat dit in de vakantie is gebeurd. Ik ben heel erg geschrokken.”

De afgelopen dagen is de onveilige situatie aangepakt en afgegraven, om het plein veilig te maken voor maandag, als de school weer begint. Het is niet bekend of de wal is aangelegd door de hoofdaannemer of een onderaannemer. “We mogen er vanuit gaan dat ontwerpers en bouwers hun verantwoording nemen en goed geconstrueerd en betrouwbaar werk afleveren”, zegt De Wit. Onderzoek door experts volgt. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda