Nieuws

HWSV overhandigt sponsorbijdrage aan trainees

Vier trainees die deel gaan nemen aan de Tall Ships Races 2022 hebben een sponsorbijdrage van 500 euro ontvangen van de Harlinger Watersportvereniging (HWSV). Marit van Baalen, Femke Kiewiet, Sjoerd Berends en Sylvana Sijtsma ontvingen de bijdrage uit handen van voorzitter Hans Voorneveld tijdens de opening van het vaarseizoen, vorige week vrijdag.

De Harlinger Watersportvereniging bestaat dit jaar 90 en in het kader van dit jubileum maakt de vereniging het voor deze jongeren mede mogelijk hun droomreis te maken. Voorzitter Hans Voorneveld: “Het stimuleren van de watersport onder jongeren is voor ons erg belangrijk. We geven zeillessen aan kinderen van 8 tot en met 12 jaar en met deze sponsoring steunen we ook de oudere jeugd.” De vier trainees, werden geselecteerd uit tien aspirant-trainees, die zich hadden aangemeld bij de watersportvereniging.

Jubileumprogramma

Na de coronatijd was het weer voor het eerst dat er zoveel leden in het clubhuis Allemanshuus aanwezig waren. De jubileumcommissie maakte tijdens deze bijeenkomst het jubileumprogramma bekend en om dit te onderstrepen ging de jubileumvlag in top. De jubileumactiviteiten zijn in het najaar gepland. Op zaterdag 10 september is er een watersportdag voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Er kan dan volop worden gesupt, gezeild, gekanood en geroeid. Ook kunnen de deelnemers virtueel varen op de scheepvaartsimulator van de Maritieme Academie en ervaren hoe het is om op de brug van een groot schip te staan.

Symposium Duurzaam Varen

Vervolgens is er op vrijdag 16 september een symposium Duurzaam Varen. Ook in de watersport is duurzaamheid een belangrijk thema. Het gaat dan om onderwerpen als emissieloos varen, vuilwater, antifouling en het opruimen van sloopschepen. De bezoeker van het symposium zal niet alleen geïnformeerd worden over de laatste technische ontwikkelingen, maar ook de obstakels waarmee de veranderingen en vernieuwingen gepaard gaan, zijn onderwerp van discussie. Dagvoorzitter is Florian Dirkse, wereldomzeiler en mede-oprichter van Ocean Clean Up. Het symposium vindt plaats in de Maritieme Academie en is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de watersport.

Feest in Entrepotgebouw

Het jubileumfeest voor de leden is op 1 oktober. Op dezelfde dag is er eerst nog een bustripje naar het Marine Museum in Den Helder en vervolgens kunnen de leden in het Entrepotgebouw genieten van een captain’s dinner. En daarna is het feesten geblazen met live muziek. Meer informatie over het jubileumprogramma is binnenkort te vinden op www.hwsv.frl.

De jubileumvlag in top.

|Doorsturen

BuienradarAgenda