Nieuws

Huisorkest CTJH pakt de draad weer op

The Roaring Twenties Experience, het huisorkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) pakt de draad weer op. Door de coronaperikelen hebben de activiteiten van het orkest lang op een laag pitje gestaan. Optredens waren niet mogelijk en het repeteren is er eveneens vaak bij ingeschoten. Inmiddels lijkt er weer meer mogelijk en wordt er volop gerepeteerd in aanloop naar diverse optredens die voor het komende seizoen gepland staan.

Het huisorkest maakt zich na meer dan een jaar stilstand op voor een actief muziekseizoen. Eind mei werd besloten de afgelopen zomermaanden te gebruiken om de in de periode daarvoor vele gemiste repetities weer in te halen. Tevens is die tijd gebruikt om nieuwe orkestleden in te wijden in het repertoire. Vanaf 13 september gaat het orkest ook weer werken aan nieuw materiaal.

Inmiddels staan er voor de komende maanden optredens gepland in Leeuwarden, Harlingen, Burgum en Bolsward. De orkestleden van The Roaring Twenties Experience hebben daar zin in en zij hopen het publiek ook. De weer wekelijkse repetities werpen intussen hun vruchten af. Het orkest groeit na die lange periode van stilstand weer naar een goed muzikaal niveau. Kortom, het orkest kijkt uit naar een mooi, swingend jazzseizoen en hoopt dat beperkende coronamaatregelen niet opnieuw roet in het eten zullen gooien.

Bij het orkest is overigens nog ruimte voor een ervaren trompettist. Een bedreven amateurblazer dus die houdt van de swingende jazz uit de jaren van de Charleston en die het lezen van de muziekpartijen geen probleem vindt. Belangstellenden kunnen zich melden bij Hans Meijer (organisatie) via jjhmeijer@outlook.com of 06-55131624, of Arend Huisman (orkestleider) via info@arendhuisman.nl of 06-55385386. Meer informatie is ook te vinden op de website van het CTJH: www.ctjh.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda