Nieuws

HPV-prik en herhaalprik tegen Corona zonder afspraak in Harlingen

Deze week komt GGD Fryslân op diverse locaties voor de herhaalprik tegen corona en voor de HPV-vaccinatie. Aanstaande vrijdag 10 maart in Harlingen en Jubbega, woensdag 8 maart in Lemmer en donderdag 9 maart, in Surhuisterveen.

Iedereen van twaalf jaar en ouder die de basisserie tegen corona heeft gehad komt in aanmerking voor de herhaalprik. De laatste prik of coronabesmetting moet dan wel langer dan drie maanden geleden zijn. De herhaalprik is voor iedereen gratis en een afspraak maken is niet nodig. Je kunt zo binnenlopen, ook als je vragen hebt over de coronavaccinatie. Ook als je je eerste of tweede coronaprik nog niet gehad hebt en je wilt hem alsnog kun je deze komen halen. Wel is het nodig om een identiteitsbewijs n een mondkapje mee te nemen.  

Let op: Heb je na 18 september 2022 een herhaalprik gehad? Dan kun je op dit moment niet nog een prik krijgen. Je bent voldoende beschermd. Kijk voor meer info over de coronavaccinaties op www.ggdfryslan.nl/popup 

HPV voor jongeren geboren tussen 1996 en 2003

De HPV-prik is voor jongeren, geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003. De vaccinatie tegen HPV beschermt hen goed tegen zes soorten kanker, waaronder baarmoederhalskanker, penis- en anuskanker. HPV komt zowel voor bij mannen als bij vrouwen. Voor een goede bescherming zijn twee vaccinaties nodig. Tussen de vaccinaties zit minimaal 150 dagen. Jongeren, die een eerste vaccinatie hebben gehaald, krijgen over enkele maanden een sms om hen eraan te herinneren om een tweede afspraak te maken. Meer info over HPV-vaccinaties op www.ggdfryslan.nl/hpv.

Harlingen

Vrijdag 10 maart van 9.00 uur tot 12.00 uur, mfc Het Vierkant, Johan van Oldenbarneveltstraat 2.

Lemmer

Woensdag 8 maart van 10.00 uur tot 17.15 uur, MFA De Steiger, Schokker 4b.

Surhuisterveen

Donderdag 9 maart van 10.00 uur tot 17.00 uur, zalencentrum de Lantearne, Jan Binneslaan 49.

Jubbega

Vrijdag 10 maart van 14.00 tot 17.30 uur, MFC De Kompenije, Ericalaan 24a.

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda