Nieuws

Horecaportret

Sytse de Vries is foto- en videograaf en heeft sinds vorig jaar zijn eigen bedrijf COLD Films (www.coldfilms.nl). Sytse wil de Harlinger horeca graag onder de aandacht brengen en is benieuwd hoe zij de coronacrisis ervaren. Hij doet dat met een serie van zes portretten in de Harlinger Courant en op social media. Deze week: Sytske Oosterhof van Eetcafé Nooitgedagt.

(Foto: Sytse de Vries)

“De tien weken die we dicht zijn geweest heeft veel geld gekost, ik heb veel mensen op contract het hele jaar door in dienst, daar is nu een groot gat gevallen. We hebben gelukkig een prachtig zomerseizoen gehad, daar hebben weer iets van reserve mee kunnen opbouwen, echter wij zijn niet echt een seizoenbedrijf en de kosten lopen dus het hele jaar door.”

“Wat ik zelf vooral lastig vind; je wordt geconfronteerd met een hele andere realiteit als ondernemer. Eén van de redenen dat ik ondernemer ben is dat ik graag mijn eigen beslissingen en keuzes maak op basis van mijn visie. Ik ben mij altijd bewust dat ik de consequenties draag van de gemaakte beslissingen. Nu worden keuzes gemaakt door de overheid zonder je daarin zelf als ondernemer te kunnen bewegen.”

“Het geeft ook tijd en ruimte om goed over zaken binnen je bedrijf na te denken en verbeteringen toe te passen. We hebben ook geleerd hoe we sneller als team moeten schakelen. We sleutelen na iedere persconferentie weer aan het geheel.”

“Als bedrijf gaan wij het zeker redden. We zijn een positief en ambitieus bedrijf, ook in dit soort situaties kun je ondernemen en creativiteit ontwikkelen. Neemt niet weg dat ik het liefst zo snel mogelijk de deuren van ons restaurant weer open zou willen zien, om gasten aan tafel te verwennen.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda