Nieuws

Horecaportret

Sytse de Vries is foto- en videograaf en heeft sinds vorig jaar zijn eigen bedrijf COLD Films (www.coldfilms.nl). Sytse wil de Harlinger horeca graag onder de aandacht brengen en is benieuwd hoe zij de coronacrisis ervaren. Hij doet dat met een serie van zes portretten in de Harlinger Courant en op social media. Deze week: Gerard Ypenga van havenbrouwerij Het Brouwdok.

“Wat het meeste effect heeft is dat geen enkel bedrijf nog een borrel of evenement wil organiseren met grote groepen. Dat gaat straks allemaal online. ‘’We kloppen tegenwoordig meer aan bij slijterijen en supermarkten. Normaal leveren we veel aan horeca, maar die zijn in deze coronatijd gesloten. Zij zijn nu bezig om hun eigen broek omhoog te houden, daar zijn de bestellingen volledig stilgevallen.”

“Wij gaan komend voorjaar investeren in extra vierkante meters door middel van een verdiepingsvloer. Daardoor kunnen we meer mensen op gepaste afstand van elkaar ontvangen. Normaal gesproken zouden we nu nog niet aan de verbouwing beginnen, maar in deze tijd moet je toch bepaalde keuzes maken en een gok nemen. Wat helpt in deze tijd is meer vloeroppervlakte.”

“Afgelopen zomer wisten de mensen ons wel te vinden, dus we klagen niet. Ik zie het wel positief in. We hebben een product waar mensen wel van houden, ook een locatie en opzet waar mensen zich thuisvoelen.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda