Nieuws

Horeca Friesland maakt kerstsingle ‘Horeca viert eenzame Kerst’

LEMMER - Met een kerstsingle wil KHN Friesland laten weten dat de deuren van haar leden gesloten zijn, dat het leed groot is, maar dat de leden ook strijdbaar zijn om dit te overleven. Albert Hessels zingt op de melodie van ‘Eenzame kerst’ (Ik zit hier heel alleen Kerstfeest te vieren) van André Hazes een lied over het leed van de horeca.

Scène uit de clip.

Er zijn in de horeca bedrijven die al 9 maanden gesloten zijn, zoals de discotheken. Ook de evenementenorganisaties en cateringbedrijven hebben dit jaar nagenoeg geen inkomsten gehad. Restaurants zijn in totaal maar 24 weken open geweest en dat geldt ook voor de cafés. De sector verwacht niet dat ze in 2020 nog open mogen.

Hessels is eigenaar van Restaurant de Brekken in Lemmer en bestuurder bij KHN de Fryske Marren, en ook wel bekend onder artiestennaam Alberto Jitze. De clip bij de single is in Friesland opgenomen op verschillende locaties en brengt de eenzame Kerst in beeld die de ondernemers te wachten staat. De kerstsingle met de titel ‘Horeca ‘viert’ Kerst’ zal op vrijdag 11 december worden geplugd.

|Doorsturen

BuienradarAgenda