Nieuws

Hoofdrollen ‘Op de Terp Almenum’ verdeeld

HARLINGEN – De hoofdrollen voor muziektheater Op de Terp Almenum (op 4, 5 en 6 oktober in de Grote Kerk) zijn verdeeld. Het project komt op stoom. Er is nog behoefte aan een paar extra naaisters. 

Een jurk voor muziektheater Op de Terp Almenum.

Acteur Jack Vecht speelt Jacob Lous, een 17e-eeuwse cartograaf en bouwmeester, wiens driedimensionale kaart van Harlingen uitgangspunt is voor de voorstelling. Verteller en acteur Frank Belt speelt stadsrekenmeester Jurriaan Harlinger. Twee jongedames van Theaterschool Lef verbeelden ‘Het meisje’ en daarnaast is er nog een tiental andere personages.

Onder de vlag van het project Under de Toer van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Friesland heeft Stichting Op de terp Almenum ongeveer honderd Harlingers samengebracht met een aantal professionals uit de theaterwereld. Het initiatief wordt breed gedragen door de gemeente Harlingen, diverse ondernemers en verenigingen. Het Hannemahuis en de Vereniging Oud Harlingen zijn betrokken en er wordt gerepeteerd in de Grote Kerk, de Doopsgezinde Kerk en Nieuw Zuid.

Het project brengt veel verschillende groepen Harlingers samen die hun ervaringen met regisseuse Titia Bouwmeester en haar artistieke team kunnen meenemen naar hun eigen verenigingen. Muzikanten werken met componist en dirigent Ben Lammerts van Bueren en een projectkoor repeteert met Trudy Baard. Een decor- en kostuumploeg is volop in de weer om het live Videodecor van kunstenares Sophie Doeland te versterken. Er is nog behoefte aan een paar extra naaisters. Meer info op www.opdeterpalmenum.frl.

|Doorsturen