Nieuws

Help de Pieten de CatchFish vullen

Zaterdag 3 december om 13.30 uur verwelkomt wethouder Hendrik Sijtsma de Pieten bij de CatchFish op de Nieuwe Willemshaven. Iedereen is welkom om te helpen bij het vullen van de CatchFish met gevonden plastic flessen. Neem ook uw eigen lege plastic flessen mee – maar geen statiegeldflessen, want die kunnen gestolen worden.

(Foto: Dorus Breidenbach)

In november is de buik van de CatchFish open gemaakt en zijn de lege plastic flessen geroofd. Waarschijnlijk zijn de flessen meegenomen voor het statiegeld op de flessen. De bedoeling was dat het statiegeld van deze flessen naar het Wereld Natuur Fonds zou gaan.

Om het leegroven van de CatchFish in de toekomst te voorkomen, wordt het kunstwerk voortaan gevuld met hard plastic waar geen statiegeld op zit. Denk aan schone ijsemmertjes, vruchtensapflessen en shampooflessen.

Sinds april dit jaar staat CatchFish op de Nieuwe Willemshaven. Dit metershoge kunstwerk is gemaakt door kunstenaarscollectief CAKtwo en reist sinds 2020 het hele land door. Met het kunstwerk wordt aandacht gevraagd voor plastic vervuiling en de impact hiervan op het zeeleven.

|Doorsturen

BuienradarAgenda