Nieuws

Harlingse in finale Lang Leve Rembrandt

Marjan de Jonge, kunstschilder uit Harlingen, is met haar schilderij geselecteerd voor een expositie in het Rijksmuseum, in het kader van het Rembrandtjaar. Marjan maakte een schilderij waarbij Rembrandt wordt afgebeeld gekleed in een spijkerjasje. Marjan noemde het schilderij ‘Rembrandt is verleden, heden en toekomst. (Zo ook het spijkerjasje)’.

(Foto’s: HC - Joachim de Ruijter)

Op 15 juli is het precies 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn werd geboren. Om dat extra feestelijk te maken, is er een wedstrijd georganiseerd waarbij kunstenaars een werkstuk konden insturen dat is geïnspireerd op Rembrandt. In totaal werden er 8395 kunstwerken ingeleverd, uit 95 landen. Marjan de Jonge is doorgedrongen tot in het Rijksmuseum.

De Jonge geeft al vele jaren les aan een viertal groepen en organiseert ook geregeld workshops waarbij zij de deelnemers enthousiast maakt voor het schilderen. Zij heeft de kunstacademie met goed gevolg afgelegd en vindt het erg leuk om met mensen bezig te zijn. Zij gaat nog een zesde jaar - de masterplus - doen om zich verder te bekwamen in de portretschildering. Het allerbelangrijkste volgens Marjan is dat mensen leren kijken en dat wat zij daadwerkelijk zien op doek (of papier) weten te zetten. Schilderen wat je ziet en niet wat je denkt dat je ziet.

Marjan de Jonge heeft naast een facebookpagina met de naam Aquatelier Marjan, ook een galerie. Deze galerie is eens per veertien dagen op vrijdag en zaterdag geopend. In de galerie is een proeve van bekwaamheid te zien. De galerie is gevestigd in de oude zeevaartschool op Zuidoostersingel 3. U bent welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda