Nieuws

Harlingse Annemarie Steinvoorte 40 jaar in dienst bij Doeksen

HARLINGEN - Annemarie Steinvoorte, Senior Frontoffice en geboren en getogen in Harlingen, was afgelopen vrijdag 40 jaar in dienst bij Rederij Doeksen. Ze is de eerste vrouw in de historie van het bedrijf die de veertig dienstjaren vol maakt.

Op 1 maart 1979 - achttien jaren jong - trad ze officieel in dienst. Maar eigenlijk ging ze er al veel eerder aan de slag. “Als vijftienjarige deed ik hier al vakantiewerk in het loket,” vertelt Annemarie. “Het sneldienstloket stond toen nog apart op de haven. Als alle kaartjes voor de sneldienst verkocht waren, hing ik een bordje voor het raam met ‘Uitverkocht’. En ging ik op de fiets naar huis!”

Het was niet verwonderlijk dat Annemarie bij Doeksen terecht kwam. Haar moeder, Greet Steinvoorte, werkte er al als lokettiste, net als haar zuster (Annemaries tante) Lia Zwaan. Lia’s echtgenoot Herman Zwaan zwaaide destijds met Ane Schaap de scepter op de administratie.

Annemarie is al jaren een vertrouwd gezicht bij de servicebalie, het autoloket en de toegangscontrole in Harlingen. Momenteel is het nog redelijk rustig, maar volgende maand breekt het zomerseizoen weer aan. Annemarie kijkt er naar uit: “Die drukke tijden vind ik echt het leukst. Dan is er van alles te doen en te regelen.”

|Doorsturen