Nieuws

Harlinger waterscouts gaan voor landelijke roem

Tientallen zeilteams uit heel Nederland verschijnen dit weekend aan de start tijdens de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden. Onder de deelnemers zijn ook leden van waterscoutinggroep Caspar di Robles uit Harlingen (op de foto met groen-rode das).

Zij sleepten eerder deze maand startbewijzen in de wacht tijdens de Friese voorrondes op het Sneekermeer. De wedstrijden worden dit jaar gehouden op het Nuldernauw bij het Scoutinglandgoed Zeewolde. Onder auspiciën van het Nederlands Watersportverbond worden meerdere manches gevaren, afhankelijk van de omstandigheden een driehoekbaan of een Windward Leewardbaan.

De Casparianen dingen mee in twee klassen van het Nationale Kampioenschap Lelievlet. In de klasse tot en met 15 is Mirthe Wiszmann de stuurvrouw, in de klasse en tot en met 18 jaar gaat het om twee Harlinger vletten met Gilian Griffioen en Axel Wiszmann aan het roer. “Dankzij vrijwilligers van onze groep die hun certificaat als zeilinstructeur hebben gehaald, hebben we de afgelopen jaren een enorme sprong gemaakt in zeilvaardigheid”, lichten de scouts toe. “Inmiddels zijn we zo ver dat jongeren van een jaar of 17, als deel van hun opleiding, meehelpen om jongere leden te leren zeilen. Zo tillen we jaar na jaar het niveau van de groep verder omhoog.”

De Harlinger scouts breidden het aantal Lelievletten uit naar vijf en het aantal motorboten dat voor instructie en veiligheid kan meevaren naar twee. Bovendien werd dit voorjaar als moederschip ‘Adventure’ aangeschaft, zodat er ook vaker op de Friese meren gevaren kan worden. Al blijven nieuwe vrijwilligers heel welkom, het gaat de vereniging dus voor de wind. Hopelijk geldt dat ook dit weekend in Zeewolde!

|Doorsturen

BuienradarAgenda