Nieuws

Harlinger vrijgesproken van mishandeling portiers

LEEUWARDEN/HARLINGEN – Een 27-jarige Harlinger is dinsdag door politierechter Christine Koelman vrijgesproken van mishandeling. De man zou op 26 november 2016 in een horecagelegenheid in Sneek twee portiers hebben mishandeld. De rechter oordeelde dat dat niet bewezen kon worden. 

De verdachte was met een groepje vrienden in een horecagelegenheid aan de Kleine Kerkstraat in Sneek. In wat de VIP-ruimte wordt genoemd ontstond er onenigheid met een groepje Snekers. Twee portiers kregen er van langs, toen ze de boel probeerden te sussen. De ene portier werd van achteren bij de nek gegrepen, zijn collega kreeg een dreun in het gezicht. De portiers hadden de verdachte als schuldige aangewezen. 

De man zei dat hij niemand had mishandeld, hij had het idee dat de portiers hem met iemand anders hadden verwisseld. Hij had zelf wel klappen gehad. En hij was behoorlijk verbolgen: hij heeft drie dagen in de cel gezeten en hij moest een dure advocaat inhuren. 'Ik vind het wel wat veel', aldus de Harlinger. Daar bovenop kreeg hij ook nog eens een horecaverbod voor Sneek van twee jaar. 

Hij moest ook terechtstaan omdat hij zich had verzet toen de politie hem wilde aanhouden. De man was het er niet mee eens dat hij werd aangehouden. Alleen dat feit achtte de rechter bewezen, voor de mishandelingen zag zij te weinig bewijs. De omschrijving van de dader kwam niet overeen met het signalement van de verdachte. Omdat de zaak heel lang op de plank heeft gelegen, legde de rechter een voorwaardelijke boete van 300 euro op.

|Doorsturen