Nieuws

Harlinger Sinterklaas in het zonnetje

HARLINGEN – Zaterdagmiddag na de Sinterklaasintocht werd de vermoedelijk langst zittende Sinterklaas in Harlingen in het zonnetje gezet. Dat gebeurde in bijzijn van onder anderen burgemeester Roel Sluiter, Carla de Boer van de werkgroep ‘intocht Sinterklaas’, Berry van Mierlo, Anne Feike Feikema en John Feikema.

Een beduusde Paul Kwast was zich van geen kwaad bewust toen hij na afloop van de geslaagde intocht naar voren werd geroepen door Lucie van der Meer van de werkgroep ‘intocht Sinterklaas’. Zij sprak Paul toe en liet weten dat hij al dertig keer Sinterklaas was in Harlingen. “Eén keer was de landelijke tv-intocht in Harlingen en daarom was de tv-Sinterklaas toen hier. Paul doet dit altijd met heel veel plezier en hecht er waarde aan om heel veel kinderen een handje te geven. Persoonlijk contact, en daarom doet hij zijn bezoek graag te voet.”

 

Lucie liet weten heel blij te zijn met Paul als lid van de werkgroep ‘intocht Sinterklaas’. “Dit jaar werd de intocht georganiseerd door Anne Feike Feikema met behulp van de hele familie. Geweldig dat zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor de stad.” Ook benadrukte zij dat de ondernemers in de stad weer heel royaal zijn geweest met hun sponsering. Als dank ontving Paul een fraai boeket bloemen. En een pakje, en daaruit kwam een echt lederen riem met inscriptie ‘30 jaar Sinterklaas’. Speciaal en handmatig gemaakt door leeratelier De Groot op de Kleine Voorstraat. De riem werd direct maar even gepast, en was uitstekend van lengte. Een mooie geste voor een man die heel veel kinderen tijdens de intocht blij maakt.

 

Paul Kwast dankte iedereen voor dit onverwachte huldebetoon. “Ik speelde deze rol al bij mijn vorige werkgever. Toen ik daarmee stopte werd ik door de HOV gevraagd om dit in Harlingen voort te zetten. Ik doe het nog steeds met heel veel plezier en hoop het nog een aantal jaren vol te houden. Wel wil ik benadrukken, dat het zonder al deze vrijwilligers niet mogelijk zou zijn. Ik wil hen dan ook allemaal heel hartelijk bedanken”, aldus Paul Kwast.

|Doorsturen