Nieuws

Harlinger schrijver presenteert derde thriller

De Harlinger schrijver Fred de Vries is al een tijdje bezig met schrijven. Hij is waarschijnlijk bij de meeste lezers van deze krant al bekend vanwege zijn wekelijkse column in de Harlinger Courant, maar hij schrijft ook spannende boeken. ‘Duister Verleden’ is de onheilspellende titel van zijn derde thriller.

De eerste twee delen, ‘Lange schaduwen’ en ‘Stille Wateren’ speelden zich af op het altijd zo vredig ogende Waddeneiland Vlieland. ‘Duister Verleden’ heeft echter Harlingen als decor voor een mysterie dat zijn tentakels in het verleden heeft.

 

Om een tipje van de sluier op te lichten publiceren we hier de tekst, zoals die op de achterzijde van het boek vermeld staat.

 

Marnix Brunia, een 17-jarige jongen pleegt op een vroege ochtend zelfmoord in het Harlinger Harmenspark. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf, maar toch worden Jesper Borg en zijn vriendin Kirstín Solberg, hoofdredacteur van de Harlinger Courant, door de politie gevraagd om het geval eens te onderzoeken.

Het lijkt er op dat er misschien een verband bestaat tussen de zelfmoord van Marnix en het noodlottige ongeval van Simon Bitterbeek, stuurman aan boord van de ‘Christina Kotiades’, een roestig vrachtschip dat jaren geleden vanuit Harlingen op weg was naar de zwoele Middellandse Zee.

Als Borg en Solberg met de nodige tegenzin hun onderzoek beginnen wordt al snel duidelijk dat verschillende betrokkenen er veel belang bij hebben om hun duistere verleden maar te vergeten. 

 

‘Duister Verleden’ is voor € 9,50 te koop bij alle Harlinger boekhandels, de uitgever (www.flevomedia.nl) en de schrijver (fredvries.nl). Het is een aanrader voor mensen die graag spannende boeken lezen met hun eigen Harlingen in de hoofdrol.

|Doorsturen