Nieuws

Harlinger jazzorkest opent Jazzfestival Friejam in Leeuwarden

Op 13 april viert Friejam in Neushoorn in Leeuwarden het feit dat het in 2014 werd opgericht met een groot Jazzfestival met klinkende namen. Het festival wordt geopend door de Roaring Twenties Experience, het workshoporkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen.

(Foto: Gitta Overmaat)

Verder wordt er op drie podia een doorlopend programma door de meest uiteenlopende bands en groepen van naam en faam opgetreden. Tevens zal die avond het bijna 100 pagina’s dikke fotoboek, dat een mooi beeld geeft van 5 jaar Friejam, gepresenteerd worden. Het festival begint  om 19.00 uur en duurt tot 1.00 uur. Toegangsprijs: 27,50 euro.

Omdat het bevorderen en promoten van jazz in de meest brede zin één van de belangrijkste doelstellingen is van Friejam heeft de organisatie er voor gekozen om tijdens het festival verschillende aan de jazz gerelateerde stijlen op de diverse podia aan bod te laten komen. Zo is er een podium met het Jazz Algemeen. Daar zal worden optreden door een masterclassband o.l.v. Frans Vermeerssen met ‘A Tribute toRoland Kirk’, het Jorrit Westerhof Trio en Evelien Storm and band. Op het tweede podium is  het thema jazz versus klassiek met optredens van de workshopband Roaring Twenties Experience (opening festival), het saxofoonkwartet VLAM, Coal Harbour en Fuse (de huisband van het tv-programma Podium Witteman). Op het derde podium staat de Funk en de Afrobeat centraal met optredens  van Bokito, Biruta en Sabrina Starke and Band. Kortom, een feestelijk programma met veel muzikale variatie en topacts.

|Doorsturen

BuienradarAgenda