Nieuws

Harlinger Feestweek barst maandag los

Maandag 4 juni barst de Harlinger Feestweek los met verschillende elementen: sport, vermaak, kunst en cultuur, en muziek. Ofwel: het is tijd voor Lanenkaatsen, kermis, een stadswandeling, ‘Kunst achter de ramen’, straattheater tijdens het Straatfestival en natuurlijk is er muziek, bijvoorbeeld op het Klein Amsterdam festival.

Een act van een eerdere editie van het Straatfestival. (Foto: Joop van der Heide)

De kermis is dagelijks geopend van 14.00 tot 23.00 uur op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Vrijdag tot 24.00 uur en zaterdag tot 1.00 uur. Zondag 10 juni duurt de familiedag van de kermis van 14.00 tot ongeveer 18.00 uur. Bij zestien kermiszaken ligt een kortingsbrochure.

 

Op de Lanen begint maandag 4 juni tegelijkertijd met de kermis het Lanenkaatsen. Vrijdag 8 juni de finales. Donderdagmiddag schoolkaatsen op de Lanen en ’s avonds een stadswandeling verzorgd door het Stadsgidsenteam. Gratis deelname. Start 19.00 uur op de Voorstraat nabij het Hannemahuis.

 

Zaterdag 9 juni is ingeruimd voor het Straatfestival, met het centrum van Harlingen als een groot podium voor verschillende kunstvormen. Kunst is ook te bewonderen op de Lanen, waar Keik ‘Kunst achter de ramen’ presenteert (van 4 tot 10 juni). In de Bethelkerk (Baptisten) wordt een expositie ingericht die dagelijks te bezoeken is van maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni. Verder op zaterdag 9 juni een kunstmarkt op de Lanen (12.00 tot 16.00 uur).

 

Op de laatste dag van de Harlinger Feestweek (zondag 10 juni) is het Sunday Funday met koopzondag (12.00 tot 17.00), een markt en divers entertainment, zoals de Mobiele Zeefdrukkerij. Neem zelf een T-shirt mee en laat het voorzien van een zeefdruk. Verder na 14.30 optredens van de Stedelijke Muziekvereniging en Asaf uit Lollum nabij het Anton Wachterbeeld. En van 15.00 tot 20.00 het Klein Amsterdam Festival. Verdeeld over twee podia (Voorstraat en Grote Bredeplaats) optredens van het Rembrandt Duo, Duo Heesbeen, Hanna & Frits, Wiebe van Dijk & Wijtze Hempenius en Zanger Erik.

|Doorsturen