Nieuws

Mobiele sportschool in zeecontainer

Harlingen plaatst ‘sportcontrainer’ op strand

Dat een zeecontainer niet alleen overlast hoeft te veroorzaken, maar ook veel vertier kan bieden bewijst de gemeente Harlingen met de plaatsing van de eerste ‘sportcontrainer’ in Friesland. De mobiele sportfaciliteit wordt maandag 6 mei geplaatst op het strand ter hoogte van strandpaviljoen ’t Zilt. Oud-turner en trainer Herre Zonderland komt de ‘sportcontrainer’ als eerste uittesten!

Met de plaatsing van de ‘sportcontrainer’ op het strand wordt een eerste stap gezet met de uitvoering van de plannen voor de gebiedsontwikkeling in het Westerzeedijkgebied. Begin 2018 startte de gemeente Harlingen een open plan-proces voor de ontwikkeling van dit gebied. Het belangrijkste vraagstuk was: Hoe maken we van de Westerzeedijk een aantrekkelijk gebied voor inwoners en toeristen?

Bewegen in de buitenlucht werd onder meer genoemd door inwoners en betrokkenen. Met de ‘sportcontrainer’ geeft de gemeente Harlingen alvast invulling aan die wens.

Harlingen blijft een echte sportgemeente. De plaatsing van de ‘sportcontrainer’ draagt goed bij aan de ambitie van de gemeente Harlingen om inwoners ongebonden te laten sporten. In het bestuursakkoord nam het college de wens al op om uitdagende en vrij toegankelijke voorzieningen in de buitenlucht te realiseren. De ‘sportcontrainer’ is daar een mooi voorbeeld van.

|Doorsturen

Teatse Tichelaar

2019-04-29 16:02:51

Las het artikel over de "sportcontrainer". Begin 2018 heb ik een par gesprekken gehad met o.a. de gemeente en de Carex over het plaatsen van sportieve materialen bij de loodsen van de Willemshaven. Nooit meer iets van gehoord. Dus komt dit bericht wat vreemd bij me binnen. Voel me wel wat gepasseerd dat ik niet verder ben betrokken bij dit project. mvgr Teatse 

Ouwe Seun

2019-04-30 22:21:52

@Teatse ik voel je broeder, ook ik heb actief contact gezocht met de gemeente en 1 gesprek gehad.

Naast deze "sport container" was er een idee om afstanden op de pier en of keermuur te markeren zodat je interval training kan doen met hardlopen.

Ik hoop dat ze dat ook nog toevoegen, desalniettemin fijn om te zien dat ze ons de mogelijkheid geven om te sporten. 

Want niet iedereen kan een abonnementje bij van schurk of anytime ophoesten. 

Stay natural warriors! 

BuienradarAgenda