Nieuws

Uw koffiekopje in het museum?

Hannemahuis vraagt hulp van de Harlingers

Gemeentemuseum het Hannemahuis wil graag iets van de Harlinger bevolking tentoonstellen. Iedereen heeft wel een voorwerp waar een verhaal aan vast zit. Laat het ze weten. Van 15 oktober 2019 t/m 12 januari 2020 wil het Hannemahuis een beeld geven van de dingen waar de Harlingers aan gehecht zijn. De titel van de tentoonstelling: Harlinger lievelingen in het museum.

Welke lievelingen

Dat kan van alles zijn. Het schilderij dat een dierbare oom schilderde, het kopje waar oma het liefst haar koffie uit dronk, een souvenir van een mooie reis, onderdeel van een schip van vader, het lakentje waar je als baby op lag, een bijzonder huwelijksgeschenk, de eerste kindertekening, het ringetje dat je kreeg toen je twaalf werd,  kortom zaken waar een emotie aan verbonden is of waar een ander verhaal aan kleeft. Het mag ook iets zijn wat je gewoon heel mooi vindt. Het voorwerp hoeft financieel helemaal niet waardevol te zijn, maar dat mag wel. U bent vast in het bezit van iets dergelijks.

 

Verhaal achter het voorwerp

Het verhaal bij uw ‘lieveling’ is heel belangrijk. Het lijkt ons leuk om een foto te maken van het voorwerp in uw huis, maar dat hoeft niet. Wie weet ligt het wel op zolder? Misschien wilt u ook zelf wel op de foto, zodat het voorwerp letterlijk een ‘gezicht’ krijgt.

Uiteraard wordt de inzending verzekerd en zal deze veilig worden getoond, bijvoorbeeld in een vitrine.

 

Aanmelden tot 6 september

Wilt u meewerken aan deze tentoonstelling die alleen met de hulp van de Harlinger bevolking kan slagen, laat het weten. Het liefst per mail: h.teravest@harlingen.nl of telefonisch 06-22974525 Hugo ter Avest. Tot vrijdag 6 september kunt u zich aanmelden.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda