Nieuws

Glasscherven in Harlinger Bos

HARLINGEN – Langs het nieuwe pad in het Harlinger Bos liggen veel stukjes glas. “Ze zijn moeilijk te zien omdat er klei op zit”, zegt Jan Vrij. “Maar je moet oppassen als je er met een hond of een kind loopt.”

Stukjes glas die samen met een andere hondenuitlaatster in een half uurtje zijn opgeraapt.

Links en rechts van het nieuwe betonpad is de omgeving opgehoogd met een grote hoeveelheid grond waar graszaad op gestrooid is. “Maar door de hevige regenval komen er stukjes glas tevoorschijn”, aldus Erie Vrij. “We hadden het zaterdag zoveel mogelijk opgeruimd maar maandag was er opnieuw glas uit de grond gespoeld.”

Jan Vrij vermoedt dat het heel goedkope grond is. Volgens hem zit er ook andere rommel in. “Er zijn ronde maar ook platte stukjes glas. Enkele dagen geleden toen de zon er op scheen, zag je de stukjes glas duidelijk liggen.” Erie: “Wij denken dat er na volgende regenbuien nog meer glas tevoorschijn zal komen.”

Vrij heeft de gemeente op de hoogte gebracht. “De grond die in het park is gebruikt komt bij de grondbank uit Harlingen en Drachten vandaan”, meldt een woordvoerder van de gemeente. “Er is gezeefde grond gebruikt (dit is geen voorwaarde). Het kan voorkomen, dat er een stukje PVC, steentje of in dit geval een stukje glas in zit. Zolang dit een hele kleine fractie is, mag dit. De gemeente heeft reeds actie ondernomen. Er is een schouw geweest. Hier is niks afwijkend aangetroffen. Niettemin is er met de aannemer afgesproken dat hij het park extra gaat aanharken.”

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda