Nieuws

Geslaagd concert Arcadië Trio

Het ook in Harlingen niet onbekende Arcadië Trio (Steven Geraads, klarinet, Timothée Busch, cello en Henriëtte Wirth, piano) verzorgde afgelopen zondag het tweede concert in een reeks concerten die ook dit jaar in de Laurentiuskerk wordt gehouden.

(Foto: Hieke Bijlsma)

Drie componisten stonden deze zonnige koude middag centraal. Allereerst L. van Beethove, wiens Gassenhauer trio werd gespeeld, een compositie oorspronkelijk voor viool, cello en piano maar die ook vaak met klarinet in plaats van viool wordt gespeeld en die het ook in deze combinatie uitstekend doet. Steven Geraads gaf blijk van de totale beheersing van zijn instrument. Na Beethoven klonken nog voor de pauze drie composities van M. Reger, waarin de romantiek (waarin het Arcadië Trio zich specialiseert) hoogtij vierde in Albumblatt en Romance (voor klarinet en piano) en Wiegenlied waarin Timothée Busch zijn cello liet zingen.

Na de pauze (altijd gezellig met koffie, thee en een speculaasje in het koor van de kerk) klonk het Trio van de onbekende Oekraïens/Weense componist Carl Frühling, een prachtige romantische vergeten compositie die slechts enkele jaren geleden werd herontdekt. Om de beurt kwamen de musici solistisch aan hun trekken om daarna weer als een hecht trio (waarin de voortreffelijke en accuraat spelende Henriëtte Wirth een hoofdrol vertolkte) verder te gaan.

Het volgende concert in de serie is op zondag 15 april. Dan speelt ‘L'accord parfait’, een internationaal trio met musici uit Letland, Frankrijk en Canada in de bezetting traverso (fluit), klavecimbel en cello.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda