Voetbal

Gerrie Schouwenaar nieuwe trainer fc Harlingen

HARLINGEN – Gerrie Schouwenaar (61) uit Leeuwarden is de nieuwe trainer van fc Harlingen. Zaterdag is in de kantine het contract getekend. Voorzitter Sandra de Melker en penningmeester René Metz, toonden zich verheugd over de nieuwe aanwinst. “Het is een man met veel ervaring, ook wat de jeugd betreft. We zien de toekomst met hem dan ook met vertrouwen tegemoet”, zei Melker.

Gerrie Schouwenaar en voorzitter Sandra de Melker tekenen het contract. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Door Ubbo Posthuma

 

Schouwenaar heeft een lange staat van dienst, zowel voetballend als trainer. Hij is een geboren Amsterdammer en woonde in Amstelveen. Hij speelde van1973 tot 1975 bij AFC Amsterdam; van 1975 tot 1977 bij AZ’67 in Alkmaar (eredivisie); van 1977 tot 1988 bij Cambuur (269 wedstrijden, eerste divisie); in 1988 en 1989 bij Hubert Sneek  (Hoofdklasse C) en van 1989 tot 1992 bij sc Leeuwarden.

 

Schouwenaar speelde ook in een aantal interlands: UEFA jeugd 16-18 jaar zes wedstrijden. Jong Oranje onder 21, 1976 (toernooi Toulon). Jong Oranje onder 21 in 1979 (finale toernooi Toulon), Nederlands Militair elftal drie wedstrijden.

 

Gerrie Schouwenaar heeft eveneens een uitgebreid cv wat betreft zijn carrière als trainer-coach. Hij was van 2015 tot heden hoofdtrainer bij sv Steenwijkerwold. Verder onder andere jeugdtrainer Al Ahli SC in Tripoli (Libië), hoofdtrainer bij sc Joure, scout bij Sparta Rotterdam, assistent-trainer van Foeke Booy bij Al Nassr in Saoudi Arabië en interim-hoofdtrainer Cambuur.

 

Harlingen is volgens Schouwenaar een echt voetbalbolwerk, niet ouwehoeren maar mouwen opstropen en de beuk erin. “Ik wil dat de spelers plezier in het spel hebben en probeer ze beter te maken.” Schouwenaar wil bij talenten een bepaald spelsysteem spelen en ze naar een hoger plan brengen. “Het is een jonge ploeg, maar toch wil ik ze bepaalde verantwoordingen geven. Kampioen wordt je niet met z’n elven, maar met het hele team.” Zijn visie is om fc Harlingen een stabiele derdeklasser te laten worden, met liefst een plek in het linker rijtje. Het eenjarig contact gaat in op 1 juli aanstaande.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda