Voetbal

Gemeente wil knelpunten sportverenigingen oplossen

De gemeente Harlingen gaat een aantal sportaccommodaties op orde brengen. Na gesprekken met Harlinger sportverenigingen, heeft zij de belangrijkste verbeterpunten op een rij gezet in een raadsinformatiebrief. Daar is overigens nu geen geld voor en het zijn wensen voor de begroting van 2020.

Vier kleedkamers en drie scheidsrechter-ruimten bij Zeerobben worden vervangen door nieuwbouw. Het gaat om een ruim 40 jaar oud deel van het complex. Ondanks het goede onderhoud zijn de kozijnen verrot en de gevels matig, meldt de gemeente. “Ook zijn deze kleedkamers niet meer functioneel geschikt door de gewijzigde eisen voor kleedruimten door de opkomst van dames/meisjesvoetbal.”

Verder krijgt Zeerobben een extra half wedstrijdveld voor de pupillen. Dat komt op het trapveldje hoek Achlumerhof (nu al in gebruik) of op het terrein tegenover ikc het Noorderlicht.

 

Het hoofdveld van fc Harlingen krijgt een nieuwe toplaag. “Ondanks doorlopend intensief onderhoud verslechtert de kwaliteit van het wedstrijdveld jaarlijks enigszins”, meldt de gemeente. “Een eenmalige aanpak/upgrading is noodzakelijk.”

 

De gymzaal van mfc Het Vierkant wordt uitgebreid, onder andere om talentvolle turners in Harlingen te houden. Nu gebruiken turners de berging voor een aanloop. De berging wordt deels verplaatst (om meer ruimte te maken) en vergroot, zodat alle gymmateriaal er in past. Verder wordt de toegang tot de gymzaal aangepakt; die kan nu alleen bereikt worden door een kleedkamer.

 

Tennisvereniging Ready heeft een renovatieplan opgesteld voor het verouderde complex aan de Achlumerdijk. De vereniging valt niet onder het gemeentelijk beleid, maar kan een bijdrage van de gemeente tegemoet zien.

|Doorsturen

BuienradarAgenda