Nieuws

Gemak en uitstraling met een nieuwe vloer

Het mooie bankstel, grootmoeders kastje en de hippe lamp zorgen onder andere voor de sfeer in huis, maar vergeet de vloer niet. Een vloer kan de woonkamer bijvoorbeeld een robuuste uitstraling geven of juist een industriële. Er zijn prachtige vloeren die in ontwikkeling blijven om aan de wensen van de mensen te voldoen.

Een echte blikvanger is de gietvloer. Een strakke, moderne vloer die erg veel voordelen kent. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de vloer met de hand in verschillende lagen over de ondervloer gegoten. Zo ontstaan er geen naden en kieren waardoor schoonmaken een eenvoudige klus wordt. In de keuken is deze vloer dan ook zeer geschikt. Naast hygiëne, heeft een gietvloer als kenmerk dat deze brandveilig en anti-allergisch is. Een ideale vloer voor kleine kinderen en huisdieren. Ook kan deze vloer gemakkelijk over vloerverwarming gelegd worden. Voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, is de gietvloer ook geen probleem. Wat dan aan te raden is, is een antislip gietvloer aan te laten leggen om valpartijen te voorkomen als er water op de vloer terecht komt.

Een nieuwe vloer door een nieuw laagje

Na jaren van intensief gebruik kan het voorkomen dat de toplaag van een gietvloer versleten is. Het is dan gelukkig niet nodig om een geheel nieuwe vloer aan te schaffen. Alleen een nieuwe vloercoating zorgt er al voor dat de vloer er weer als nieuw uitziet en er weer jaren tegenaan kan. Deze coating is er in verschillende kleuren, dus ook als je toe bent aan een nieuwe look in de woonkamer is dit een eenvoudige manier dit te realiseren. Een transparante coating kan uiteraard ook, waardoor de bestaande ondervloer nog te zien blijft.

Warme voeten met een betonlook vloer

Welke gietvloer steeds vaker in woningen terugkomt is de vloer betonlook. De ruimte krijgt met deze vloer een robuuste uitstraling met een natuurlijk karakter. De naam zegt het al, het is een vloer met het uiterlijk van beton, maar er wordt geen beton in verwerkt. Er wordt een mix van kleuren gebruikt, waardoor er een speels effect wordt gecreëerd. Zo krijgt elke vloer een unieke uitstraling van beton, met de voordelen van een gietvloer. Het is zeker aan te raden om deze vloer over vloerverwarming te leggen omdat de gietvloer maar een dunne laag is. Hierdoor wordt de warmte snel verspreid door het huis en wordt de ruimte op een energiezuinige manier verwarmd. Ook deze vloer heeft weinig onderhoud nodig.

Een unieke uitstraling met beton

Vloeren gemaakt van beton zijn duurzaam, slijtvast en eenvoudig te reinigen. Het is zelfs mogelijk om deze vloer over een bestaande tegelvloer te laten leggen. Vanwege het vocht is een betonvloer minder geschikt in de badkamer. Hier is een gietvloer aan te raden. In woningen worden betonvloeren veel gelegd, maar ook in bedrijven is het een ideale vloer. De vloer creëert in elke ruimte een stijlvolle en unieke uitstraling. Ook deze manier van aanleggen gebeurt naadloos, waardoor de afwerking in optimale perfectie gebeurt. Voor de afwerking wordt was of lak gebruikt. Beton heeft de industriële kleur grijs, maar ook dit materiaal kan in elke gewenste kleur geleverd worden, passend bij de huisstijl van het bedrijf.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda