Nieuws

Gedicht eilanddichteres Vlieland siert Doeksenterminal Harlingen

Het gedicht ‘Eilandverlangen’ van eilanddichter Gerda Posthumus van Vlieland siert sinds kort één van de hoge ramen van de veerterminal van Rederij Doeksen in Harlingen. Door het uitzicht over de Waddenzee vermengen beeld en tekst tot een mooie combinatie.

 

“We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze schepen en gebouwen te verbinden met de eilanden en het gevoel dat daarbij hoort”, vertelt Hanny Wentink, communicatieadviseur bij Rederij Doeksen. “Dat doen we met foto-exposities op de veerschepen, maar tekst en met name poëzie kan hiervoor ook een heel goed middel zijn.”

 

Rederij Doeksen had al een tijdje contact met de eilanddichteres van Vlieland. “Na de containerramp begin dit jaar verwoordde ze zo treffend de impact van het gebeuren op de eilanden, dat onze belangstelling gewekt was. We besteedden in het meest recente nummer van ons digitale reizigersmagazine Vrij aandacht aan Gerda’s literaire arrangementen. En nu is een gedicht van haar hand te bewonderen in de vertrekhal. 
De reden waarom we voor juist dit gedicht hebben gekozen, is dat het verlangen naar het eiland, dat eigenlijk al onze reizigers wel kennen, hier zó uit spreekt, dat het bijna tastbaar wordt. Gerda heeft hiervoor prachtige woorden gekozen.”

 

Ook Gerda Posthumus is in haar nopjes met de mini-expositie in de terminal. “Ik hoop dat mijn gedicht bijdraagt aan de beleving van de eilandgasten en eilanders. De reis en daarmee het vakantiegevoel en verlangen begint al aan boord, en nu al voor vertrek.”

Gerda Posthumus is sinds 2013 Eilanddichter van Vlieland. Ze schreef jaarlijks minimaal zes gedichten voor de gemeente Vlieland. Daarnaast is ze schrijver van dichtbundels, initiatiefnemer van de Poëziewandelingen (o.a. Slauerhoff-Tour) op Vlieland en geeft ze poëzievoordrachten. Meer informatie op www.eilanddichtervlieland.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda