Nieuws

Frans Nieuwhof krijgt bruggenbouwer-bokaal

De eretitel ‘Bruggenbouwer van het jaar’ en de bijbehorende bokaal zijn vorige week doorgegeven aan Frans Nieuwhof van de Commerciële Club Noordwest-Friesland. Deze ondernemersvereniging brengt rond de 250 ondernemers uit Franeker, Harlingen en de aangrenzende gemeenten met elkaar in contact.

Frans Nieuwhof (rechts) ontvangt de bokaal uit handen van Lammert Pater. (Foto: Klaske Rodenhuis)

Frans Nieuwhof is voorzitter van de Commerciële Club Noordwest-Friesland (CCNWF) en nam het initiatief tot de pilot ‘Noordwest Friesland ontregelt’. In de pilot slaan overheden en belanghebbenden de handen ineen om initiatieven te realiseren die waarden kunnen toevoegen aan de fysieke leefomgeving, waarbij de regels dienend zijn en niet bepalend. Dat gaat uit van de basisfilosofie van de Omgevingswet: ‘ja, mits’ in plaats van ‘nee, tenzij’ - minder regels, meer ruimte voor lokaal maatwerk.

 

Nieuwhof ontving de bokaal uit handen van Lammert Pater van Zorghoeve Tritzum, de vorige bruggenbouwer. Pater vertelde hoe hij het heeft ervaren om de titel Bruggenbouwer te dragen: “Door de titel komt er aandacht voor kleine en grote initiatieven binnen de regio, waarbij het niet moet gaan over de regels, maar over de mens.” Met trots overhandigde Pater de bokaal aan Nieuwhof.

 

De reden waarom Nieuwhof is voorgedragen als bruggenbouwer is volgens Gea Iedema, voorzitter Stichting Present: “Als voorzitter en mens is Frans een echt bruggenbouwer tussen mensen, bedrijven en ondernemers, en tussen organisaties en overheden. Hij wil van Noordwest-Friesland een pimpregio maken, een attractieve regio, waar innovatieve en interessante bedrijven gevestigd zijn en die voor genoeg werkgelegenheid zorgen voor onze ‘jeugd’. Een pilot is het gevolg van zijn inzet.”

 

Stichting Present Noordwest Friesland, eigenaar van de bruggenbouwersbokaal, vindt het belangrijk om zichtbaar te maken welke bruggen er gebouwd worden binnen de regio. Bedrijven en ondernemers hebben een belangrijke taak met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zijn kunnen samen met Present belangrijke bruggen slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Eerder ontvingen onder anderen wethouder Hein Kuiken en Cees Glashouwer (voedselbank Helpende Hand) de bokaal. Over vier weken wordt de bokaal doorgegeven aan een andere bruggenbouwer.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda