Nieuws

Fotoboek garnalenvisserij op het Wad

“We praten wel over de visserij”, zegt Willem Wilstra. “Maar we staan achter de dijk.” Hij wil met zijn fotoboek ‘Garnalenvissers van Wad en Gat’ laten zien hoe het er op zee aan toegaat bij de garnalenvisserij. “Het is een mooi vak; ze zorgen voor eten en werkvreugde.”

(Foto’s: Willem Wilstra)

Het boek telt 240 pagina’s met vooral foto’s uit 2018 (we publiceren er hier twee als voorbeeld), en een klein historisch hoofdstuk. Wilstra heeft een zwak voor het Wad. Hij werkte onder andere als onafhankelijk toezichthouder op het Wad. “Ik heb bijna elke meter gelopen en bevaren.”

Het boek bevat voorwoorden van Barbara Holierhoek (voorzitter visserijverenigingen Ons Belang en Hulp in Nood) en Johan Nooitgedagt, voorzitter Nederlandse Vissersbond. Beiden merken op dat er opvallend veel jonge vissers in het boek staan. Nooitgedagt: “Het is een bijzonder mooi boek, omdat Willem Wilstra met zijn foto’s oog heeft voor de bijzondere details en kenmerken van onze trots: de garnalenvisserij.”

Het boek kost € 29,50 en is verkrijgbaar bij de Bruna, Van der Velde en CIV aan de Nieuwe Vissershaven. En bij Willem Wilstra: info@willemwilstra.nl of 0512-546521.

|Doorsturen

BuienradarAgenda