Nieuws

Filmvertoning ‘Wei’ voor mantelzorgers in De Koornbeurs

De documentaire ‘Wei’ draait dinsdagavond 10 november, de Dag van de Mantelzorg, in de Koornbeurs in Franeker. De Skûle Welzijn biedt deze documentaire aan voor mantelzorgers in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen. De filmmaker, Ruud Lenssen, zal hierbij ook aanwezig zijn. Na de film zal er een nabespreking zijn met de filmmaker.

‘Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan.

Moeder Ria ziet Jacs achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. De Koornbeurs houdt zich uiteraard aan de gestelde voorwaarden vanuit het RIVM en is hierdoor coronaproof. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. U kunt zich tot en met 6 november aanmelden door te bellen naar De Skûle Welzijn: 0517 393750, of via info@deskule.nl.

De inloop op 10 november is vanaf 19:30, de vertoning met nabespreking is van 20:00 tot 22:00 uur. De toegang is gratis.

|Doorsturen

BuienradarAgenda