Nieuws

Fetzen van der Veen en Heintje Jacoba van der Veen-Tichelaar 65 jaar getrouwd

Dinsdag 7 april 2020 was het 65 jaar geleden dat Fetzen van der Veen (89) en Heintje Tichelaar (87) elkaar het jawoord gaven. Fetzen was het zevende kind uit een gezin van tien kinderen. Heintje is enig kind. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun werk bij Frisia, de ‘suurtsjesfabriek’ in Harlingen.

Na vijf jaar verkering trouwden ze op 7 april 1955. Ze hebben twee kinderen gekregen; dochter Feja in 1961 en zoon Ferdinand in 1967. Het gezin was toen compleet. Beide kinderen trouwden later en kregen ook kinderen. Fetzen en Heintje werden de trotse opa en oma van 1 kleindochter, 4 kleinzoons en ‘ouwe opa en oma’ van een achterkleindochter (2016) en een achterkleinzoon (2019).

Fetzen heeft 20 jaar bij Frisa gewerkt en heeft daarna nog vele jaren gewerkt als medewerker civiele dienst in ziekenhuis Oranjeoord. Zijn hobby is voetballen. Zelf heeft hij jaren gevoetbald bij vv Harlingen en is nog steeds supporter van fusieclub Harlingen. Samen met Heintje hebben ze menig uurtje op de voetbalvelden doorgebracht om schoon- en kleinzoon aan te moedigen.

In 2015 moest Fetzen in kritieke toestand opgenomen worden en lag hij twee weken op de hartbewaking in het MCL. Gelukkig heeft hij de risicovolle dotterbehandeling goed doorstaan en is er een stent geplaatst.

Heintje werkte niet alleen bij Frisia maar ook een paar jaar in het ziekenhuis Sint Jozef. Later toen de kinderen al ouder waren heeft ze ongeveer 12 jaar gewerkt in damesmodezaak ‘Anita’ op de Grote Bredeplaats. Ze klom op van verkoopmedewerkster naar bedrijfsleider. Heintje is zeer creatief en heeft veel schilderijen gemaakt met olieverf, aquarellen, potloodtekeningen en plateelschilderingen. Ze mag ook erg graag koken, bakken en puzzelen. Beiden zijn ondanks hun leeftijd nog actief en jong van geest; ze spelen bingo en sjoelen bij de ouderenbond, ze spelen graag spelletjes op de iPad en facebooken met de familie. 

Fetzen en Heintje zijn ontzettend dankbaar dat zij hun briljanten huwelijk mogen vieren en de uitnodigingen voor het feest lagen dan ook al klaar. Spijtig dat het feest vanwege het coronavirus moest worden afgezegd. Maar ongetwijfeld maakten ze er met z’n tweeën een mooie dag van in de Joost van de Vondelstraat waar zij al meer dan 45 jaar met veel plezier wonen. En omdat de achterkleinkinderen nu niet op bezoek kunnen komen, stuurden ze vorige week een brief met daarin tekeningen. Fetzen en Heintje vonden het geweldig!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda