Nieuws

Feestelijke heropening vernieuwd dorpshuis De Bijekoer

Na ruim twee jaar voorbereiding en ruim zes maanden keihard werken is de verbouw van het dorpshuis de Bijekoer in Wijnaldum zo goed als voltooid. Op 25 oktober aanstaande wordt het dorpshuis feestelijk heropend. Dat begint met een receptie voor dorpsbewoners, vrijwilligers, sponsoren en financiers, gebruikers en andere geïnteresseerden.

De hele verbouwing is financieel mogelijk gemaakt door Stichting Dorpshuis Wijnaldum, gemeente Harlingen, provincie Fryslân, Oranjefonds, VSBfonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting, Fonds Nij Bethanië, Rabobank Coöperatiefonds, Bouwvereniging Harlingen en Stichting Riedpolder.

De verbouwing is uitgevoerd door een regionale aannemer en regionale onderaannemers. Een bewuste keuze van het stichtingsbestuur. Daarnaast zijn er heel veel vrijwilligersuren (meer dan één manjaar) tijdens de verbouwing besteed aan sloop, bouw, schilder-, installatie- en interieurwerkzaamheden. Ook de bouwdirectie was in eigen beheer en is door vrijwilligers uitgevoerd.

Met de verbouwing, gericht op de revitalisering en het toekomstbestendig maken van het dorpshuis, beschikt Wijnaldum over een prachtig dorpshuis. Modern, multifunctioneel en duurzaam qua energieverbruik. Meer dan 75% van de energiebehoefte wordt gedekt door duurzaam opgewekte energie. Er zijn plannen op ook de overige 25% om te zetten naar duurzaam, maar daarvoor moet eerst weer een aantal jaren gespaard worden.

Kortom, het bestuur van Stichting Dorpshuis Wijnaldum is trots. Trots op het nieuwe dorpshuis en trots op haar vrijwilligers. Het bestuur hoopt dan ook op een grote belangstelling van alle betrokkenen voor de heropeningsreceptie en het feest op 25 oktober aanstaande.

Receptie: 16.30 tot 18.00 uur (inloop 16.00). Feest met de band Virus: 21.00 tot 1.00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda