Nieuws

Fairtrade-week: 26 oktober t/m 3 november

In maart 2018 heeft de gemeente Harlingen de eerste Harlinger ondernemers gehuldigd omdat zij zoveel Fairtrade-producten verkopen en/of gebruiken dat zij een certificaat mochten ontvangen. Sindsdien is er veel gebeurd. Vele organisaties en winkels gaan bewuster om met hun inkoop en gebruik van middelen tegen de achtergrond van eerlijke prijzen voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden.

 

Alweer een jaar geleden ontving wethouder Boon uit handen van de Stichting Fairtrade-gemeente het Fairtrade-bord in verband met het behalen van de officiële status van Harlingen als Fairtrade-gemeente. Bij binnenkomst van Harlingen zijn de vrolijke Fairtrade borden te bewonderen. Deze titel  geeft aan dat organisaties, winkels, bedrijven, inwoners en lokale overheid  samenwerken aan eerlijke handel. Dit startte in de Raad van mei 2016 vanuit een initiatief van de ChristenUnie Harlingen welke unaniem door de gehele raad werd omarmt.

 

In de week van 26 oktober t/m 3 november is de jaarlijkse Fairtrade-week met activiteiten in het hele land. De werkgroep Harlingen-Fairtrade vindt dit een mooi moment om tevreden terug te kijken naar de behaalde resultaten tot nu toe. Ze gaat in samenwerking met de organisaties, winkels, bedrijven, inwoners en lokale overheid door zodat Fairtrade een ingeburgerd begrip blijft. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda